györkös gábor

Bojkottálj!

2014/10/11. - írta: malurgompo

Első gondolatom az volt ezzel a bejegyzéssel kapcsolatban, hogy majd azt a címet adom neki, 'Bojkottálj vagy büntess!'. Aztán folyamatosan változott a potenciális cím: 'Bojkottálj! (Vagy büntess!)', majd 'Bojkottálj! (Esetleg büntess!)'.

Mire gondoltam a büntetés alatt? Arra, hogy ha valaki netán mégis úgy dönt, elmegy szavazni, legalább azzal büntesse meg a kormány vagy ellenzéki oldalon induló jelölteket, hogy bukott, a közbizalmat eljátszó politikusokra semmilyen esetben sem szavaz. Ezt ki lehetne, és ki kellene terjeszteni a még komolyabb hatalmi pozícióbaba sosem került, de bukott eszméket képviselő politikusokra is.

Talán ez jó ötletnek tűnik, de én mégis megmaradok egyetlen szónál: 'Bojkottálj!'.

Legutóbb az országgyűlési választások után írtam bejegyzést. Legszívesebben akkor is kihagytam volna a részvételt, mivel azonban nem volt olyan csoportosulás, ami ezt az álláspontot fölvállalta volna, úgy gondoltam jobb, ha elmegyek szavazni. Elvégre egyedül mégsem bojkottálhatok. Az az érzés volt bennem, hogy az ilyesmit általában többen szokták csinálni.

Aztán amikor a 'demokratikus ellenzék' elfogadta a választási eredményt, és felesküdött az 'Alaptörvényre' (illetve amikor belegondoltam, hogy most ez következik), gyorsan hányingerem támadt. Erről szól a legutóbbi bejegyzésem: Beülni Orbán Viktor parlamentjébe.

Úgy vélem, mostanra kikristályosodott az álláspontom, amit nem éppen kifinomultan a következőképpen fogalmaznék meg: a továbbiakban nem tudok és nem is szeretnék semmilyen magyarországi választáshoz úgy viszonyulni, mint ami egy normális demokráciában alapvető lenne. Ne álljon elém senki azzal, hogy egy állampolgárnak kötelessége részt venni a szavazáson! Ne akarják beadni, hogy végre érdemes szavazni! Ne jöjjön senki azzal, hogy most kinyilváníthatom a véleményemet Orbán rendszeréről! Ez mind hazugság! Lelkesedést tőlem magyar politikus legközelebb akkor várjon, ha a programjában az szerepel, hogy új demokratikus választás, új alkotmány, hatalmi ágak szétválasztása, normális törvénykezés az országgyűlésben, etc...

Utálom a focit, de most mégis egy ilyen 'allegória'. Ha le van zsírozva, hogy a végeredmény körülbelül 9:3 a Fidesz javára, mit számít, hogy egy-két poszton mégis sikerül kicsit megszorongatni valakit? És amikor mindenki számára nyilvánvaló, hogy a szabályokat megváltoztatták és a bíró részrehajló, miként várja bárki is, hogy lelkesen szurkoljak? Nem szurkolok!

És nem is szavazok! Nem érdekel egyetlen 'demokrata politikus' sem, akinek elfogadható részt venni az ilyen igazságtalan választásokon!

Egyelőre nem tudom, hogy milyen tényleges aktivitás következik ebből az alappozícióból. De majd ötletelek, és megírom. Vagy szívesen veszem akár mások véleményét is...

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása