györkös gábor

Kedves emberek! (FONTOS!)

2018/11/12. - írta: malurgompo

Közlemény a Facebook Messenger használatáról

A Facebook profilommal kapcsolatban folyamatos korlátozásokra szántam el magam. Ez mintegy kétmilliárd embert érint világszerte. Sajnos a profil törlését nem engedhetem meg magamnak, így alternatív megoldásokon kellett törnöm a fejem.

250px-facebook_svg.png

Jelenleg elsősorban az üzenetküldések és az üzenetküldő egyéb funkcióinak használata terén látom szükségét új protokoll bevezetésének. Ez az alábbiakat jelenti.

1. 0 óra 9 óra között, illetve 21 óra és 24 óra között érkező üzenetekre egyáltalán nem válaszolok
2. ha a fenti időtartamokban üzenetet küldtél, kérlek ismételd meg az üzenetet a fenti időtartamokon kívül
3. a fenti időtartamokon kívül egyazon személynek egyazon órában maximum öt teljes értékű mondatot írok válaszul
4. válasz szolaimat kizálólag laccsolva és pöszén ílom meg
5. a munkámmal kapcsolatban semmilyen üzenetre nem válaszolok senkinek
6. robotokkal nem beszélgetek
7. szubjektív és nem közölt objektív szempontok alapján folyamatosan alakítom azok körét, akik privát üzenetet tudnak küldeni nekem
8. csoportos beszélgetésekben csak akkor veszek részt, ha a beszélgetők száma nem haladja meg a 12-t, mindenkit ismerek személyesen és söröztünk már együtt vagy kölcsönösen ismerjük egymás telefonszámát - minden más esetben azonnal elhagyom a csoportos beszélgetéseket
9. az üzenetküldő alkalmazásból történő hívásindítást csak attól a személytől fogadom el, akivel személyesen ismerjük egymást és tudom, hogy a hívásindításkor légvonalban legalább 112 km távolságban tartózkodik tőlem (ha nagyon a határon vagy, hívásindítás előtt rövid üzenetben győzz meg, hogy az van annyi)
10. a hang- vagy videóhívás maximálisan 10 perc hosszúságú lehet, továbbá csak 9 és 21 óra között fogadom; tartalmi szempontból az üzenetekkel azonos kritériumoknak meg kell felelnie és egy nap csak egy embertől fogadok hívást (ha az időzónámon /UTC+1/ kívül tartózkodsz, kérlek vedd figyelembe!)
11. nem léteznek olyan körülmények, amelyek fönnállása esetén bármikor szükségszerűnek tekinteném egy üzenet (haladéktalan) megválaszolását vagy egy hívás (haladéktalan) fogadását
12. létezik egyetlen személy (a feleségem), akivel szemben bármikor, bármelyik pontot figyelmen kívül hagyhatom
13. az itt leírtak életbe lépnek 2018.11.08. 0 órától

A fentiekhez várható egy sor további kiegészítés, ami meghaladja az üzenetváltás és az üzenetváltó alkalmazáshoz kapcsolódó funkciók használatának témakörét, valamint túllép a virtuális téren is. Kérlek vegyetek komolyan! Képtelenség, hogy az ember ne bástyázza körül magát a világgal szemben!

Köszönöm!

"Elhuzódva mindörökre
csöndesen magadba révedj,
amíg meddőn mennydörögve
évre év jön, évre év megy."

Mihai Eminescu: Glossza

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása