györkös gábor

Amikor még a CfaN nem árult kapucnis pulcsit

2018/09/03. - írta: malurgompo

Sajnálom, de a kapucnis pulcsi olyan magas labda, hogy ezt nem tudom kihagyni. Ha nem lenne a kapucnis pulcsi, ezt biztosan nem írom meg.

Szerintem helyzeti előnyöm van. Kb. 15 éve tudok a CfaN-ról. Sok mindenről hallottam, olvastam, volt amit felvételről láttam, de a kapucnis pulcsival eddig nem találkoztam. Mert úgy tudtam, hogy amikor Reinhard Bonnke hirdette az evangéliumot, az emberek inkább a megtérésen törték a fejüket, nem a kapucnis pulcsin. Ehhez még jön az is, hogy olyan helyeken hirdette az evangéliumot, ahol az embereknek nincs pénzük 35 dolláros kapucnis pulcsira. Aztán lehet tévedek, és Bonnke nagy rakományokkal érkezett Afrikába és jól megszedte magát, nem néztem külön utána. Mindenesetre 15 év alatt nem hallottam ilyesmiről.

Egyébként óriási ötlet: augusztus közepén az egyik legforróbb nyáron kapucnis pulcsit árulni. De kétlem, hogy kihívás jelentett eladni. Ha fizettünk David Herzogért és Joshua Mills-ért, akkor garantált, hogy a CfaN-os kapucnis pulcsit már nem kihívás eladni.

Elképzelem Pál apostolt. Ahogyan az egyik munkatársával beállít egy diaszpórában lévő zsinagógába, a zsidók meg csak úgy viszik a kapucnis pulcsit. Kipa és pulcsi egyben - csillan fel a szemük. Jó, nem tagadom, a kereszténységben van hagyománya a kapucninak (aki nem hiszi, járjon utána), de Pál adományokat gyűjtött, mert ugye meg van írva, hogy a jókedvű kapucnis pulcsi vásárlót szereti az Isten...

Valamikor úgy 1900-2000 éve, amikor még nem voltak profitorientált minisztrik, az volt a szokás, hogy egy gyülekezet (presbitériuma) elküldött embereket bizonyos feladatok elvégzésére. Nevezetesen, hogy vigyék el az evangéliumot különféle helyekre és szervezzék meg, hogy a hívőknek olyan közössége alakuljon ki, ami aztán maga is képes ilyesmire. Pál is ilyen ember volt. Kapott egy halom kapucnis pulcsit. Mondták neki, ezt adja el, aztán jöjjön vissza a következő szállítmányért. Pál olyan jól tolta a bizniszt, hogy egyes városokban a jövendőmondókat dolgoztatók kenyerét is elvette, mert mindenki kapucnis pulcsit akart venni. Jelek és csodák kísérték a munkáját. Még Lukács, az orvos is fölhagyott eredeti foglalkozásával, és inkább könyvbe foglalta Pál rendkívüli kereskedői talentuma működésének legszebb pillanatait.

Egyébként Pál, amikor megírta valamelyik levelét, nem csak úgy simán elküldte azt az egyes gyülekezeteknek, hanem a legjobb mondatokat kapucnis pulcsira nyomtatta, és azokkal együtt küldte el. Aztán a címzett gyülekezet legmenőbb arcai hordták azokat a kapucnis pulcsikat.

Látjuk tehát, hogy még nagyon le vagyunk maradva Pál apostoltól. Kérem tehát a testvéreket, hogy pótolják elmaradásaikat és öltözzék fel a kapucnis pulcsit, hogy megállhassanak az ördögnek minden ravaszságával szemben! Á, nem!

Kiegészítő utóirat 2018. 09. 04. Ha valakinek nem lenne egyértelmű: a budapesti CfaN Tűz konferenciával kapcsolatos az írás, és az ihlette, hogy aki követte a szervezői kommunikációt, az számos esetben találkozhatott azzal, hogy a CfaN tárgyait, pl. kapucnis pulcsi, a helyszínen meg lehet venni kizárólag készpénzért.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása