györkös gábor

Kormányzati-keresztény 'buzizás'

2013/06/09. - írta: malurgompo

Mindig is gyanakodva mentem el a Fidesz Polgári Szalon mellett. Be-benéztem, hogy milyen a hangulata, miféle arcok bukkannak föl, és próbáltam elképzelni, mit lehet ott csinálni, milyen programok zajlanak. Egy dologban azonban biztos voltam: ne tegyem be oda a lábam! És azt hiszem, a távolságtartásnak ezt az elhatározását Kerényi Imre megnyilvánulása maximálisan igazolta.

Ennek a blogbejegyzésnek a megírása számomra szellemi higiéniai alapkövetelmény is, mert semmilyen formában nem tartom elfogadhatónak, ami Kerényivel kezdetét vette. Az ő személyében ugyanis egy miniszterelnöki megbízott szájából, egy Fidesz szalonban hangzott el az, hogy a Nemzeti Színház „nem a buzikról fog szólni”. Aztán Kósa Lajos, a Fidesz egyik alelnöke folytatta a sort, aki a „túlságosan meleg helyzet” esetére szóló üdvözléssel köszönt el Vidnyánszky Attilától. És itt van Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is, aki a napokban sietve kezdte magyarázni Kerényi ’buzizását’. Az ő esetében egy miniszterelnök-helyettes veszi védelmébe a Polgári Szalonban elhangzó szavakat.

Ha ez még nem elég, jusson eszünkbe, hogy a Balogh Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztérium Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki Petrás Józsefet, a Kárpátia zenekar énekesét! Hogyan kaphat bármilyen állami elismerést egy férfi, aki nyílt közönség előtt beszélve kívánja a homoszexuálisok kihalását? És erről egy miniszternek miért nincs semmi mondanivalója?

Gyors konklúzióm, hogy a Fidesz-kormány miniszterelnök-helyettesi és miniszteri szinten fejezi ki a homoszexuálisokkal szembeni véleményét. Néhány hét és hónap alatt teljesen normálissá vált az ezzel kapcsolatos primitív megnyilvánulás. Az emberek szépen felöltözve polgári szalonba járnak, és Kerényiket hallgatnak, vagy színházba mennek, és Kósákkal röhögnek. Akiknek pedig ez túl magas, Kárpátia koncerten őrjöngnek. Van azonban egy közös bennük: ők mindannyian keresztények.

Azt a Jézust követik, aki olyanokkal ült le enni, akiket a társadalom megvetett; aki senkit nem utasított vissza; aki (legalábbis az evangéliumok tanúsága szerint) szelídséget hirdetett; aki először mindig adott és sosem kért, elvett vagy elvárt. Jézust követik, aki Isten minden ember iránti szeretetét képviselte, a szeretet törvényét hirdette.

Tehát Kerényi Imrének, Semjén Zsoltnak, Balogh Zoltánnak és Petrás Józsefnek semmi köze a kereszténységhez. Persze, ha a kereszténységnek valaha is bármi köze volt Jézus Krisztushoz. Ugyanis a kereszténység Jézus Krisztus miatt nem lehet soha gyűlölködő, diszkriminatív, rasszista és nem kívánhatja mások kihalását. És ez akkor is így van, ha ezt egyesek nem képesek fölfogni!

Ha keresztényként bárki is csak egy kicsit komolyan gondolja a hitét, gyakorolja a szeretetet, és képviselje az evangélium örömüzenetét! 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása